SZAVAZÁS – ÁTADÓ ÉS ÁTVEVŐ GENERÁCIÓK ELVÁRÁSAI

SZAVAZÁS – ÁTADÓ ÉS ÁTVEVŐ GENERÁCIÓK ELVÁRÁSAI

Tetszik
Megosztom
Tweetelem
Megosztom
http://csaladivallalkozasokrol.hu/szavazas-atado-es-atvevo-generaciok-elvarasai/
PINTEREST

Tisztelt családi vállalkozók, alapítók és örökösök!

2010 és 2025 között a magyar családi vállalkozások jelentős része szembesül az utódlás kérdésével, ahogy az alapító generáció visszavonulását tervezi. Hazánkban a generációváltás túlnyomó részben az első (alapító) és a második generáció között merül fel, ahogy – döntően – az 1990-es években alapított cégek tulajdonosai mérlegelik a családon belüli utódlást faik, lányaik, unokahúgaik, unokaöcseik, esetleg vejeik, menyeik számára.

szavazásA sikeres generációváltás első és elengedhetetlen feltétele a párbeszéd. Talán sokan egyetértenek velem, amikor azt modnom, hogy kulturális adottságaink miatt a mindennapi munkahelyi életben ez pont olyan nehéz, mint amilyen egyszerűen hangzik.

A párbeszéd azonban feltétlenül szükséges, hogy az átadó és az átvevő generáció egymás felé támasztott elvárásait minél tisztábban kifejezhesse a másik felé.

A feladat nem egyszerű, a jellemzően individualista és maszkulin magyar társadalomban sokan az érzéseiket is nehezen öntik szavakba, nem hogy diplomatikusan kifejezze elvárásait vagy elfogadóan és nyitottan meghalgassa a másik felet.

Segítsék a párbeszédet és szavazzanak – akár családi vállalkozásuk alapítói vagy leendő örökösei – generációváltás esetén mi a három legfőbb elvárásuk a másik generáció felé?

Átadó generációként mi az Ön három legfőbb elvárása az utód generáció felé?
Átvevő generációként mi az Ön három legfőbb elvárása az átadó generáció felé?

 

Köszönjük, hogy megosztották véleményüket. Kérjük, osszák meg ezt a linket minél több ismerősükkel!

About The Author

Horváth Dénes, MBA

Családi vállalati tanácsadóként személyes szakmai célom az, hogy a munkám által a magyar családi vállalkozások generációinak szervezeti együttélése, közös munkája és generációváltása minél harmonikusabb és sikeresebb legyen.

Kapcsolódó bejegyzések